www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Dagens ridlektion

Som sagt red jag och Funi lektion idag. Svettigt och varmt för min del i alla fall. (svettigt och varmt är kanske samma sak men aja...) Jag tycker att lektionen gick bra, och nu har vi en hel del saker att öva på tills nästa ridlektion som är om två veckor. 

Vi började lektionen med att skritta fram på volt för att sedan rida på volten och flytta för ytter. När vi hade koll på den där yttersidan gav vi oss ut på fyrkantsspåret för att rida sluta. Knepigt att få till bra i början, antingen var bakdelen för lite innanför spåret eller för mycket innanför spåret... När vi hade fått koll på övningen gick vi över i tölt och skulle ha samma tänk där. Vi gjorde även likadant i trav. 
I slutet av ridpasset red vi på volt igen för att träna galopp. Inte ofta man tränar på den där galoppen, speciellt inte sen jag började rida islandshäst. Men det gick ju bra. Vi skulle fatta direkt från skritt för att rida ett varv på volten och sedan längst fyrkantsspåret. Märktes att Funi hade lättare för galoppen i ena varvet, då det var lite tyngre i det andra... Bara att börja träna på galoppen med. 

Till nästa ridlektion skall jag fortsätta öva på tölten, och traven. Skall försöka få till tölten på rakt spår med. Vi ska även träna lite på högergaloppen (och vänster med såklart!). Men jag ska framförallt träna på min sist. Blir lätt framåtlutad när han blir stark. Någon som har tips på hur man kan tänka för att sitta ned i sadeln? Skulle behöva klistra fast mig nästan. 


Fina Funi efter lektionen, jag tror och hoppas att han tyckte den var lika rolig som jag. Även fast den var svettig. Men oj så mycket man lär sig!

Tuva och Enya laddar upp inför sin lektion. Båda lika pigga. Fina Enya, hon är efter Tinna som jag red förut. 
Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag länger mina stigbyglar eller tar bort dem för att komma ner i sadeln och sedan ta ett pass eller två och endast ha fokus på det. :)

Svar: Smart! De måste jag prova
Emma

2016-06-24 @ 00:48:48
URL: http://Nouw.com/karlssonskan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!