www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Två ridpass

Idag var jag ute i stallet i det superfina vädret. Jag och soley red en liten sväng på banan där jag tyckte hon skötte sig jättefint. Mycket framridning i skritt och sedan mycket trav på volt. Blev även lite tölt på vägarna då jag tyckte att underlaget på banan var väldigt blött och tungt.  

Red även Idi en sväng idag, vi red ut och körde igen alla de olika gångarterna förutom pass. Nu har jag börjat lära mig vart hans olika knappar sitter, och det börjar bli roligare för oss båda när vi är ute och rider. 

Till vänster ser ni Idi och till höger ser ni soley. 

I arkivet

Vad otroligt mycket bilder man får uppladdade här på bloggen! Tänkte därför rota lite i arkivet då och då och gör därför en ny kategori som heter just Arkivet. 

Först ut är ett par bilder från en saluhästvisning på  Götarsvik för några år sedan. Jag stod och fotograferade mycket inne i paddocken under saluhästvisningen. På dessa bilder är det en liten busig unghingst som tyckte det var mycket roligt att visa upp sig för publiken.

Jag deltog sedan i en fototävling med en av bilderna från dagen (minns dock inte vilken bild men det var på en busig unghäst) Jag vann fototävlingen roligt nog och fick ett presentkort på 500:- som kom till mycket bra användning. Gjorde en jättefin canvastavla.

 
 

Reflex borde vara samma självklarhet som hjälm eller kondom

Just nu är jag en smått irriterad Emma här framför datorn. Det börjar bli mörkt ute nu på kvällarna, som det blir varje vinter. Men försår fortfarande inte varför det är en så liten skara människor som använder reflexer. Det är en väldigt billig livförsäkring. Du syns dåligt även fast du bor inne i en stad, och en liten dinglande reflex är det minsta man kan begära. 
 
Jag som ryttare klär på både mig och hästen reflexer. Gärna en reflexväst, reflexsbrösta samt benreflexer. Finns oändligt med reflexer i olika utseenden, så man kan varken skylla på att dom är fula eller sitter dåligt. Då har bara du hittat en dålig reflex. Finns ju tillochmed reflexer i olika färger så vill du inte ha en orange reflex slipper du.
 
"Men jag rider en ljus häst" 
Jasså. Är den självlysande med eller? Sluta tro att ni är sådana ljushuvun. Bara för att hästen är ljus betyder det inte att den syns i mörkret... 
 
Olika förskräckliga bortförklaringar har man ju faktist hört många gånger. Men att använda reflex borde vara lika stor självklarhet som att använda hjälm eller kondom. Det är ju där för att skydda oss! Ett billigt skydd med. En reflex kostar inte mycket, det gör inte en kondom heller men den skyddar oss mot en massa saker. En hjälm kostar lite mer men rider du är det nästan den enda utrustningen du behöver som ryttare. 

Jag hoppas reflexen blir en självklarhet snart, samma självklarhet som ridhjälm har blivit. Reflexerna är ju självklart till för din egna skull, och för ditt liv. Men det kan även göra så att människor slipper köra på er och få men för livet. För jag skulle då aldrig bli densamma om jag råkar köra på någon utan reflex. 
 
Brukar ni använda reflexer när ni är ute och rider eller är ute och går inne i stan? 
 
Dessa reflexvästar finns att köpa hos Djurdesign.se
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0