www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Hrimfaxi sommarcup

 
Ikväll var jag och Linn iväg för att kika på Hrimfaxis sommarcup, en tävling som kommer vara vid två olika tillfällen. Och idag var det fyrgång. Vi hejade på Tuva och Enya, och det såg mycket bra ut, fina poäng fick dem med! 
 
Linn har aldrig varit på en islandshästtävling förut (eller annan hästtävling heller för den delen) så hon tyckte det var mycket som var konstigt. Ca 30 minuter in i en klass frågade hon när tävlingen skulle börja, för dom hoppade ju inte några hinder. När jag försökte förklara varför islandhästar inte hoppade förstod hon inte riktigt vad tävlingen gick ut på haha... Hon tyckte det även var konstigt att vissa red med pinnar, och att hästen borde tycka vi ryttare är tunga. 

Mycket som kan verka konstigt med våra små islandshästar, och jag förstår att det kan vara svårt att förstå hur tävlingen går till... Synd att den inte växer och fler får veta om våra söta små hästar. Hoppning, fälttävlan och dressyr känner ju många till.
 
Nu ska jag krypa ned i sängen för att sova lite, imrgonbitti blir det lektion för Tess och förhoppningsvis kommer jag iväg till Bråvalla. 
 

Letar ridvägar

Sitter hemma nu och har inte så mycket att pyssla med, så då började jag leta efter lite ridvägar. Alltid kul att hitta några nya ridvägar och lära sig vägarna utantill, så man får lite att välja på när man skall ut och rida. Hittils har jag hittat en ny väg som jag skall prova i helgen. Och har även hittat ett område som jag skulle vilja utforska mera, finns nämnligen inte några vägar utmarkerade på kartan men har för mig att det ska vara fina sandvägar där. Jag kanske till och med tar bilen dit för att kika lite imorgon efter ridlektionen. Såg att det var grusväg fram dit jag ville. Hoppas bara det inte är någon bom över vägen som sätter stopp för min plan.
 
För att hitta nya ridvägar krävs det nästan att man tar en heldag med karta och kompass (i mitt fall blir det mobilen hehe) och rider runt och markerar ut vart man har varit. Skall se om jag hittar några band i stallet man kan sätta i någon buske. Så de andra i stallet kan ta del av ridturen. Undra hur länge man kan fortsätta att hitta nya ridvägar, såg nu på kartan att det finns två kalkbrott till i ett av naturreservatet, och hittade ett till naturreservat. Har massor av saker att undersöka under min semester!
 
Hur ofta hittar ni nya ridvägar? Eller har ni hittat allt som går att hitta? :)

 

Idag blir det vila, imorgon lektion

idag blir det vila, både för mig och för Funi. Han har ju faktist gått på ridläger tre dagar nu och jag tror det tar på hästarnas krafter. Imorgon skall jag rida lektion på honom för Tess. Så skönt att komma igång med lektionerna på riktigt. Denna lektion var inte riktigt inplanerad utan fick reda på att jag kunde rida igår, klart man inte tackar nej till det! 
 
Senare idag kommer jag åka ut till Örsta banan i Kumla för att kika på lite tävlingar, jag hoppar verkligen att det kommer vara fint väder. Det hade varit så härligt! 

 
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0