Gygjar frá Sydra-Skördugili

Nu sitter jag på tåget på väg till Lindesberg, ska möta upp min mamma där och gå och fika där min lillasyster jobbar. Sen bär det av mot forsen för att kika på Öppet hus. Det ska vara tävlingar, uppvisningar och lite saluhästar. Och när jag är där uppe ska jag passa på att klappa på världens bästa Gýgjar.

Gýgjar är en häst som jag har ridit i ca sex år, men när jag flyttade till Örebro blev det för långt att åka och började då rida ute hos Therese. Gýgjar och jag har gjort massor av roliga saker. Vi har ridit allt från klubbtävlingar, olika istölter, Sm-kval, lag-SM samt trec SM. Det längsta vi åkte för att tävla var för att åka upp till Wången för Lag-SM. 

Gýgjar är en femgångare efter Bassi frá Sydra-skördugili. Till en början tävlade Toti honom men efter ett tag dick jag börja rida honom. Det tog ett tag för oss att rida ihop oss och till en början gick det inte superbra. Tölten fick vi knagla en del med då jag var liten och totalt ovan med att rida islandshäst. Men dom två sista åren kan jag faktist säga att vi var riktigt duktiga. Vi fick bukt på tölten, han galopperade bättre och traven fick jag mer kontroll i. Nu är Gýgjar 19 år och vad jag vet går han bara med lite på ridskolan. 

 

Kommentarer:

1 Eva:

Vilka härliga bilder! Många härliga minnen med fina Gygjar :)

2 Sofie:

va fin! min mamma har en häst som är från Sydra-skördugili :))

Svar: jaha vad roligt :)
Emma

Kommentera här: