www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Tut tut

 
Nu sitter jag här i bilen igen, ska tuffa ut till stallet ett sväng och rida. Kommer inte bli så långvarig där eftersom jag börjar jobba om någon timme. Men planen är i alla fall att rida ett pass på banan. 
 
Som ni säkert redan vet är Sóley en pigg häst som gärna springer fort fort, och därför funkar denna övning väldigt bra för oss. Det är en bra övning för t.ex hästar som inte riktigt slappnar av i skritten. En del hästar vill gärna gå på lite för fort i skritt och istället för att sitta och ta i hästen utan att få någon respons så kan man använda den här övningen. Detta är en enkel övning men väldigt effektiv.

Övningen går ut på att göra en volt vid varje bokstav förutom A och B. De röda prickarna är koner som man kan använda sig av för att veta vart mitten är på volten. Man väljer själv om man vill göra en volt vid varje bokstav eller bara vid varannan. När hästen är på volten ska den slappna av, vila i steget och gärna söka sig fram och ner. Det kan ta några gånger innan hästen helt slappnar av men stressa inte fram utan låt det ta den tid de tar. Man kan också göra den här övningen i tölt eller trav. Vi kommer rida denna övning i både skritt, trav och tölt och självklart i båda varven. 

 
Kommentarer
Postat av: Molly Bergh

Åh, gillar den här övningen starkt! Brukar vanligtvis trava igenom övningen och det brukar göra så att min häst slappnar av något. Btw, fin blogg du har! :D

2015-07-23 @ 22:53:46
URL: http://www.nouw.com/mollybergh

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!