www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Det här med att blanda ihop sina facebooks

När man är egenföretagare eller har ett mindre företag som många islandshästföretagare har kan det vara svårt att dra en gräns mellan privatlivet och jobblivet. Vissa tycker inte det är så viktigt att dra den där gränsen medens andra kan tycka den är ytterst viktig.

Jag tycker att man ska dra en tydlig gräns mellan privatliv och jobbliv. Speciellt på facebook och andra sociala medier. Enligt mig så ska du endast uppdatera din företags-facebook om jobbrelaterade saker, och på din privata-facebook ska du inte överrösa med jobbsaker. Speciellt inte om du uttalar dig rasistiskt eller kränkande. (vilket man aldrig ska göra...)

Jag har sett ett flertal profiler på facebook som har samma profil för företaget samt som sin privata. Ex: företagets logga som profilbild och omslagsbild, länkar till hemsidan ofta. Och det är självklart inte något fel med det, vissa vill vara samma person på jobbet som hemma. Men jag tycker som sagt att man ska börja tänka till när man börjar länka rasistiska artiklar, uttala sig rasistiskt samt har våldsamma diskutioner ang detta på sin företags-/ privata profil. 

Varför vill man smusta ned sitt företag genom att skriva sådana hemska saker? Jag blir helt klart irriterad på detta, och kommer garanterat bojkotta det företaget. Finns så många andra företag som säljer liknande produkter och tjänser men att dom sköter det proffesionellt. Eftersom man kan beställa produkter via deras facebooksida ibland är det nästan som att gå in i en affär och öppet lyssna på butiksinnehavaren uttala sig rasistiskt. Eftersom facebooksidan blir som deras affär. Även om den är på internett.

Vad är era tankar kring detta? Överreagerar jag eller är det fler av er som har tänkt på samma sak?

Jag tycker inte det är något fel att använda sig av facebook eller andra sociala medier som företagare, det är en väldigt stor tillgång och det når till många människor utan att man behöver göra så stort jobb. Men jag tycker verkligen man ska hålla fingrarna rätt på tangentbordet och tänka en, eller två gånger extra innan man publicerar någonting. Skriven text uppfattas inte likadant av alla människor... 

 
 
Kommentarer
Postat av: Sara L. Svensdóttir

Jag är ingen företagare men min mamma har och jag är en kjent Norsk ryttare. Jag har två facebook-profiler pga. jag är också intresserad i politikk och det blir för dumt att komma med politiska åsikter för 500 häst människor som jag inte kjenner. Dessutom är jag i värkligheten en oseriös person som kan dela en hel del meningslösa grejer (fex. har jag på min privata profil profilbild ab Barack Obama på toan).

2015-03-02 @ 10:47:45
URL: http://sara-lea.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!