www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Sadlar ni en blöt häst?

Såg en fråga på ett forum för bara någon dag sedan, Sadlar du din häst om den är blöt? Och då blev jag att tänka efter... eeeh, ja jag sadlar blöta hästar?! Går den ute så blir den blöt, om man inte bäddar in dom i täcken. Den som skrev tråden menade på (som jag förstår det) att de var dåligt att sadla en blöt häst. Men varför? 
 
Jag väljer att lägga ett schabrak i mellan hästen och sadeln ifall den är blöt samt borstar den noga, men det gör jag ju alltid annars med. Visst hästen kan vara kall och spänd i ryggen, men det kan den ju vara även fast den inte är blöt.
 
Känns som ett heltidsjobb ifall man ska hålla sin häst torr i detta land. Jag är en sådan person som inte täcker hästen med ett täcke, ifall vädret inte är extremt och den måste ha det. Och jag får en känsla av att folket på island sadlar sina hästar blöta.
 
Om du inte sadlar din häst när den är blöt får du gärna förklara för mig varför du inte gör det! Rider ni inte era hästar svettiga heller? För då blir dom ju blöta i sadelläget... 
 
Jag och en halvblöt Sóley i somras. Lovar, det gick toppen att rida. 
Kommentarer
Postat av: Majashem.blogg.se

Precis som du skrev längst ner, inte ovanligt att de blir blöta av svett då man rider eller kör. Tror inte det är någon fara att sadla blöta hästar. Men som du säger så har man ju vojlock eller schabrak emellan.

2015-04-01 @ 16:47:04
URL: http://majashem.blogg.se/
Postat av: Majashem.blogg.se

Precis som du skrev längst ner, inte ovanligt att de blir blöta av svett då man rider eller kör. Tror inte det är någon fara att sadla blöta hästar. Men som du säger så har man ju vojlock eller schabrak emellan.

Svar: ja, jag har i alla fall aldrig tänkt på att man inte ska sadla en blöt häst...
Emma

2015-04-01 @ 16:47:32
URL: http://majashem.blogg.se/
Postat av: Johanna

haha... det var det dummaste jag hört! hoppas detta är någon "storhästnojja".

Jag har täcke på min med tanke på att han är klippt men precis som du skriver blir dem ju blöta om dem svettas. Och dem hästarna som blir blöta i pälsen håller ju sig varma om tack vare pälsen! Annars har de ju täcke på sig och blir inte blöta. Det finns alltså inget problem xD

Svar: haha, ja jag trodde med att det var storhästnojja, men det var islandshästmänniskor som svarade på denna tråd!
Emma

2015-04-01 @ 17:58:20
URL: http://islandshastpanaset.blogg.se
Postat av: Maya

Dom hästar jag rider har bara regntäcke och dom tycker jag ändå är ganska okej att använda för att den inte värmer eller något sånt så jättemycket. Men är dom leriga där sadeln ska sitta så borsta av så gått det går och rida barbacka (blötlera) men är dom blöta så torka av så gått det går och sen sadla på.

Svar: ja självklart borstar jag hästarna när jag rider, själv sadlar jag även fast hästen är blöt
Emma

2015-04-01 @ 18:04:54
URL: http://www.codylove.blogg.se
Postat av: Linnea

Det var jag som la upp den statusen :p
Hade du faktiskt läst kommentarerna så skrev jag att jag bara va nyfiken på hur andra gjorde då jag har en islänning och ett fullblod. Fullblodet kan man inte sadla om hon är blöt av regn då hon är såpass frusen av sig och får då ont i ryggen (står med täcke). Islänningen sadlar jag om han är fuktig men inte dyngsur.

Svar: då måste jag ha uppfattat dig fel, läste en del av kommentarerna men inte alla.
Emma

2015-04-08 @ 16:57:04
URL: http://linneahelander.blogg.se/
Postat av: Elinor

hästars päls blir blöt på ytan och formar sig som flikar, de är inte blöta längst in. Lägger man på ett schabrak så är hästen som ett element och när man tar av sadeln så är den torr under. Jag sadlar blöta hästar och rider som vanligt iaf.

Svar: Det gör jag med :)
Emma

2015-04-09 @ 21:37:19
URL: http://raggsockornas.blogg.se
Postat av: Erica Pettersson

Lite fuktig päls bryr jag mig inte om alls, är ponnyn däremot väldigt blöt, inhämtad under pågående regn, brukar jag ta en sjukhusfilt och gnussa pälsen handdukstorr innan jag ryktar och slutligen selar. Då är det främst bog (för bröstans skull) och sadelgjordsläget som jag fokuserar på.

2015-04-18 @ 10:17:59
URL: http://fuxligan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!