www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Läsarfråga

Vad betyder rollar? 

Har ju skrivit ett par inlägg om min och Sóleys tölt träning där ordet rollar har kommit på tal ett par gånger. Många som har ridigt islandshästar ett längre tag och ridit för instruktörer har säkert hört det ordet. Vet faktist inte varför det heter så... men det kanske någon där ute vet? 

När en häst rollar i tölten liksom hoppar den lite halft i galopp, och lite halft i någon annan gångart lite då och då. För att hålla upp balansen. En häst som rollar gör det för att den är i obalans. Den är oftast sned, alltså snett musklad och är olika start i höger och vänster bakben. Den orkar inte sätta in bakdelen under sig tillräcklingt och börjar därför att rolla istället för att falla i trav. Jag förstår att Sóley rollar något steg då och då, (hon har blivit otroligt mycket bättre nu dock). En unghäst och en nyligen töltsatt häst har ju inte alla muskler som behövs. Men det kommer med tiden. En sak man kan göra för att undvika rollningar är att rida i ett lugnare tempo. Så att hästen hinner med. 

Hoppas du förstår bättre vad rollar innebär nu. 
Kommentarer
Postat av: Johanna

Min medryttarhäst rollar ibland, men har du några förslag hur jag ska få hur jag bygger muskler i bakbenen? Eller någon övning som bygger muskler i bakbenen?

Svar: Kommer upp ett inlägg om det imorgon :) ska försöka samla ihop så många bra övningar som möjligt
Islycka

2014-08-12 @ 11:56:36
URL: http://ryttaarna.blogg.se
Postat av: Anonym

Bra övning för hästar som rollar är serpentinbågar

Svar: tack för tipset!
Islycka

2014-08-12 @ 12:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!