www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Hästar genom åren

Eftersom det har tillkommit ganska många nya läsare nu på sista tiden tänkte jag presentera lite kort mig och de hästar jag har ridigt genom åren. Jag har själv aldrig ägt en egen islandshäst men alltid ridit på ridskola för att sedan nästan bo i stallet under min gymnasietid. 
 
Gygjar fra Sydra-Skördugili. 
Han var den som lärde mig rida islandshäst skulle man kunna säga. Jag red honom i ungefär sju år och vi utvecklades mycket som ekipage under den tiden. I början kunde jag knappt få ren tölt på honom, han grisepassade runt med mig. Han var snabb, spänd och stark och jag hade mycket problem med bromsen på honom. Många gånger kändes det hopplöst i början, men efter mycket slit och träning för instruktör kom hittade vi varandra. Jag kunde alla hans knappar och från en stel passtaktig häst blev han mjuk och ren i tölten. Jag litade på honom till 100%. Han var en riktig klippa och han lärde mig massor om islandshästar. Det var han som lärde mig att tölta, men jag lärde mig även att rida pass på honom. Vi gjorde allt från Trec-SM, Lag-SM för islandhäst till att hoppa och rida istölt. När jag flyttade till Örebro kom jag så långt ifrån honom att jag inte kunde fortsätta rida honom, men jag hälsar på han ibland eftersom han står på Forsens Islandshästar och har det bra.
 
 
 
Feila från Inglagård.
Ett skäcksto som jag red ett tag när jag flyttade till Örebro. Även hon var femgångare, men inte lika passaktig i tölten som Gygjar var. Eller så hade jag bara lärt mig att rida femgångshästar. Hon och jag hittade på mycket skoj i skogen då vi mestadels red ut. Ett varckert skäcksto med glosögon. 
 
 
Soley från Tuvadalen.
Som ni flesta vet så red jag ett sto som heter Soley, (tidigare läsare känner igen henne iallafall) Ett fyrgångssto som hade myyyycket motor. Hon fick lära mig hur det var att rida en fyrgångare, och till en början hade vi svårt för tölten då hon inte riktigt var färdigutbildad när jag började rida henne. Hon var så otroligt rolig att rida, envis men rolig och hon passade mig som handen i handsken. En glad häst med mycket motor som inte var rädd för så mycket. Vi red många pass på banan, men minst lika många pass i skogen där vi tog långa härliga galopper och hoppade över stock och sten. Jag red Soley i något år och litade på henne till 100% med, jag lärde mig hur hon fungerade som häst och hur hon reagerade i olika situationer. Nu har hon flyttat hem till sin ägare. 
 
  
 
Funi från Björktorp.
Funi var även han en fyrgångare, och det hände alltid lite när man red honom. Mycket rolig häst som var väldigt fin när man arbetade honom. Han hade mycket motor när man red ut i grupp, och ibland kunde det gå fort! Jag red honom en period där vi hann utveckas mycket som ekipage, och även han flyttade hem till sin ägare. 
 
 
Kommentarer
Postat av: Josefin Nilsson

Åh så himla fina de är allihopa :)

2018-05-15 @ 09:41:20
URL: http://josefinnnilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!