www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Ridlektion 2

 
Gårdagens lektion var minst lika svettig som den jag red i Fredags. Vi fortsatte att träna på att hålla koll på bogarna, vilket jag inte tycker är helt lätt. Speciellt inte när Funi flyter ut åt både höger och vänster. Vi värmde upp på volt och fick en bra känsla i både skritt, trav och tölt för att sedan gå ut på fyrkantspåret. Det vi övade på då var att rida ca en meter innanför fyrkantspåret, i en rak linje utan att vi flöt ut till fyrkantspåret igen. Svettigt men nyttigt. 

Den avslutande övningen vi gjorde var att rida små serpentinbågar från fyrkantsspåret och ca en meter in. Nästan som små vågor. Hästen skulle inte flytta sig i sidlet utan flyta genom bågarna avslappnat och mjukt. Och självklart utan att bogarna sköt ut åt alla håll. Det var lättare att flytta in från fyrkantsspåret, för när vi skulle ut var det nästan som att Funi bara trillade ut. Utan att jag red honom ut till staketet. Klurig övning må jag säga, som lät mycket lättare än vad den faktist var. 

Idag är det vilodag för Funi och mig, vilket jag tror vi båda behöver. Eller jag behöver det i alla fall haha! Imorgonbitti (min första semesterdag, woho) åker jag ut till stallet tidigt på morgonen för att ta en uteritt med honom i naturreservatet. Det ska bli bra mysigt. Lite miljöombyte från ridbanan. Sen blir det träning på banan några dagar, och på torsdag rider jag en lektion för Tess igen. 

NU ska jag åka iväg till Hööks och köpa mig en ridhjälm, om den finns kvar och den passar. Känns som ett bättre köp än ett par ridbyxor. hehe. 

En svettig häst (och ryttare som inte är med på bild) efter gårdagens ridlektion. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!