www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Tölt, danska islandshästföreningen

Igår var jag och min syster hemma hos mor och far nästan hela dagen, de bor på landet så vi åkte ut dit för att sola. Jag föredrar att sola ute på landet än att ligga mitt inne i Örebro i bikini. Denna gång blev jag faktist inte så bränd, men tycker inte att jag blev speciellt brun heller... tråkigt. 
Efter några timmar i solen gick jag in för att fixa käk och hittade även ett gäng tidningar, Danska islandshästföreningens medlemstidning från 1972. De var roliga att bläddra i även om jag inte förstod allt fullt ut, danska är ett svårt språk tycker jag. 
 
Någonting som jag la märke till i tidningarna var att det fanns mycket bilder från hoppning och terrängritt med våra kära islandshästar. De tävlades alltså i det på hög nivå (SM & NM) förr i tiden. Synd att den tiden är förbi, hoppning är ju så rackarns roligt att syssla med. De flesta ryttarna red även utan hjälm och i den kända stolsitsen. Det såg ganska lustigt ut på vissa av bilderna. Sen var ju inte bilderna av världens högsta kvalitet, och töltbilderna var oftast inte tagna i det "rätta" steget, men det kan man ju förstå är svårt att få till när man använder sig av en analog kamera. När man kikar i gamla tidningar såhär är det kul att se hur vår ridning har förändrats, jag fick uppfattningen av att sporten inte var lika noggran eller seriös på den tiden som den är nu, men det kan ju självklart ha att göra med att islandhästar inte var lika stort då som idag. Alla sporter ska ju börja någonstans. 
 
Men det var väldigt roligt att sitta och bläddra i dessa gamla tidningar, de kom ut en gång i månaden. Jag önskar att våran medlemstidning Islandshästen kunde komma ut lite oftare än den gör idag. 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!