www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Islandshästfest 2016

Tänkte tipsa om tio olika tävlingar och avelsvisningar som kommer vara i år. Både i Sverige, men även tävligar som går utanför Sverige. Jag skulle önska att jag kunde åka på alla dessa evanemang, det vore fantastiskt roligt. Men tyvärr har jag varken tid eller ekonomi att åka land och rike för att kolla på islandshästar... Ska ni åka på någoting av dessa? Är det någonting som jag har glömt?
 
1. Vintermästerskapen, sista deltävlingen. 
Denna deltävling koras årets vintermästare. Tävlingen är vid Strömsholm i ett av ridhusen, och det är både öppna och lätta klasser som det tävlas i. Härlig stämning med fina priser och bra musik. Finns även några få utställare vid tävlingen. 
När: 12 mars. Var: Strömsholm. Inträde: 0kr
På Vintermästerskapen när de visade upp tävlingsformen tölt in harmony.
 
2. Tölt on Ice
Se eliten tävla på Is i Kungsbackas ishall. Förra året var det fullsatt på läktaren och 2000 pers i publiken. Det finns både ett fik och en liten marknadsgata på denna tävling.
När: 1-2 april. Var: Kungsbacka. Inträde: 250kr per dag
 
3. Avelsbedömning
Avelsbedöming av hästar. Exteriört och under ryttare. Ibland finns det någon butik som ställer ut sina produkter så man kan kika på det, och ibland finns det fika att köpa.
När: 16-19 Maj. Var: Romme, Borlänge. Inträde: 0kr
 
4. Landsmot
Islands största tävling, och folk från hela världen vallfärdar för att se detta. Har själv aldrig varit på tävlingen men har hört att det skall vara någonting magiskt med det hela. Kanske blir att åka på detta i sommar. Man kan ju hoppas. 
När: 27 Juni - 3 Juli. Var: Hólar, Island. Inträde: Runt 1000kr
 
5. SM 
Se den svenska eliten göra upp om tittlarna under detta SM. Marknadsgata och fikaförsäljning finns även på denna tävling. Skall du bara åka någon dag och inte hela tävlingen rekommenderar jag att du åker på Lördagen eller på Söndagen. Inträdet är inte satt än. 
När: 6-10 Juli Var: Norrköping. Inträde: ?  
 
6. Lag-SM
Juniorer och Young riders tävlar i Lag mot varandra. Jag har själv ställt upp på denna tävling flera år. En rolig tävlingsform som med åren har blivit mer seriös. De tävlar i både gångartsgrenar men även i showgrenar. En rolig tävling helt enkelt. 
När: 5-8 Aug. Var: Margaretehof. Inträde: 0kr
Vårat supersöta bästa lag-sm lag för vädligt många år sedan. Tror detta var åw 2008. Haha. Rebecca, Linnea, Sesse, Tess, Annie, Therese, Jag och Issa. 

7. NM
Den svenska eliten kommer tävla mot resten av Nordens bästa ekipage. Landslag möter Landslag. Här finns det en stor marknadsgata med goda möjliheter till shopping när du tröttnat på att kika på vackra hästar. Biljetterna går att köpa i olika former, men lördagsbiljetten kostar ca 400kr. Billigare biljetter finns att köpa till de övriga dagarna.
När: 8-14 Aug. Var: Bri travbana, Norge. Inträde: 400kr per dag ca. (lör&sön) 
En härlig läktarvy, dock så är denna bild tagen på VM i Berlin. En riktigt toppentävling, toppenstad och superfina hästar. Vill tillbaka. Tyskland visste hur man arrangerade stora tävlingar! 
 
8. GK-SM
Hittar inte någon info om denna tävling än. Men det skall vara flera uttagningar i år så jag antar att det kommer gå ett sm med.
När: ? Var: ? Inträde: ? 

9. Unghästchampionat
Avelsvisning eller ett championat där unghästar får visa upp sig. Man visar dem exteriört och när de springer lösa. Förra året var det på stenholmen i Linköping, men jag vet inte om det kommer vara där i år igen. 
När: 15-16 Oktober. Var: ? Inträde: 0kr
 
10. Sweden international Horse Show. 
En härlig hästfest med en stor marknadsgata. En av dagarna är det islandshästtävlingar, kan tyvärr inte se det än då inte programmet finns uppe. Men det brukar vara på fredagar. Här får du se allt från hopptävlingar till islandshästar. En riktig hästfest. Biljetterna har inte släppts än.
När: 254-27 Nov Var: Friends Arena, Stockholm. Inträde: ?
Kommentarer
Postat av: Natalie

GK-SM anordnas i Mönsterås 22-24 juli :)

Svar: jaha :) där ser man, på sifs hemsida så är sista gk-kvalet 27/8 så trodde de skulle gå senare :) men de kanske är kvar till nästa år med.
Emma

2016-03-02 @ 17:36:57
URL: http://natalieeriksson.com
Postat av: Jenny

Längtar till Landsmot, blir första gången för mig att få fara på det. Samt att de är så nära där jag kommer bo/jobba! :) eller relativt nära. Ska bli så kul att se Biggi och Gangster in Action, de kom tvåa i femgång på senaste landsmot :)

Svar: ja vill med få seeee, snyft. lyx att de är nära där du kommer bo :)
Emma

2016-03-02 @ 21:02:41
URL: http://nouw.com/karlssonskan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!