www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Q&A

Fick ett mejl för några dagar sedan från en tjej som hade några frågor ang min blogg. Tyckte det passade bra att publicera dem här med så ni andra får se svaren på dem med. 
 
1.) Vad fick dig att börja blogga? När började du blogga? Vad är ditt mål med din blogg?
- jag har alltid haft en blogg, eller väldigt länge i alla fall. Gillar att skriva saker så började med att skriva och lägga ut bilder där. Mest för min egna skull. Då var det en blogg som inte alls handlade om hästar. Den bloggen är nu borttagen. För några år sedan startade jag denna blogg islycka.blogg.se då mina kompisar hade en egen hästblogg och det blev på det spåret. Bloggen stod dock oaktiv i mer än ett år då jag inte visste vad jag skulle skriva... Nu är bloggen aktiv och jag försöker skriva någonting minst ett par gånger i veckan. När jag startade bloggen hade jag som mål att bli sveriges största blogg om islandshästar. Vet inte riktigt om det är mitt mål längre. Jag skriver mest för mig själv just nu, även om jag ibland vill ha en stor blogg med många läsare och kommentarer.
 
2.) Vad tycker du är viktigt att tänka på innan, under och efter man skriver/skrivit ett inlägg? Vad ska man tänka på innan man börjar blogga? Är det viktigt att fundera på vad och hur man skriver innan man publicerar ett inlägg?
- Tänk inte så mycket, skriv det du har på hjärtat. Nejdå, men lite ska man nog tänka på vad och hur man skriver. Tror många har blivit smått trampade på tårna av min blogg men har i sådana fall valt att inte publicera namn ifall jag tror att någon ska ta illa upp. Men självklart finns det personer som tar åt sig där ute av det som skrivs. Ett litet tips är att kolla upp stavningen i inläggen, är du osäker på hur någonting stavas, kolla upp det och läs gärna genom texten en gång innan publicering. 
 
3.) Du skriver om Islandshästar och om din medryttarhäst Sóley och om kurser och tävlingar som ni åker på tillsammans. Så hur skulle du besrkiva själva Islandsridningen, alltså om du måste berätta hur t.ex. vad man borde/måste tänka på i ridningen av Islandhäst och hur tävlingar går till m.m, ja hur det är att rida islandshäst? Vad fick/får dig att rida Islandshäst? Vad tycker du om med själva rasen Islandshäst?
- jag har faktist precis slutat rida Sóley, hon har åkt tillbaka till sin ägare och jag kommer börja rida en ny häst. En ny stjärna. Tinna från Kråkebo heter hon. Jag vet inte riktigt vad man bör tänka på när det kommer till islandshästar, har nästan alltid ridit dem. Min mamma höll på med islandshästar så de föll sig naturligt att även jag blev intresserad.  
 
4.) Hur ofta tycker du att man ska rida lektion/kurser? Vilka islandstränare/andra tränare rider du helst för? Vilken gren inom islandshäst tycker du är roligast, alltså fyrgång, femgång, tölt eller passgrenarna? 
- Jag tycker det är lagom att rida kurs eller lektion en gång i månaden. Jag har ridit lektioner mycket mindre än så men jag kommer antagligen börja rida regelbundet för Tess snart. Jag skulle väldigt gärna prova att rida för Johan Häggberg. Det har jag aldrig gjort. Tycker pass är riktigt kul om man rider en snabb pass-häst. Men självklart är det superhärligt att flyta fram i ökad tölt. Så jag kan inte välja om jag gillar tölt eller pass mest.
 
5.) Vad tycker du är lättast och svårast inom ridningen? Vad ska man tänka på när man hoppar upp på en islandshäst/vanlig häst? Vad är bra att tänka på när man rider kurser, hemma i skogen och när man är på tävlingar?
- sitsen, tycker det är otroligt svårt. Sitsen gör så extremt mycket, har du en bra sits och en välriden häst brukar det gå bra. Tänk alltid på sitsen :) och att ha roligt tillsammans med hästen.
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!