www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Uteritt

Imorgon blir det stallet för min del, ska bli kul att komma ut dit igen. Har ju inte ridit på ett gäng dagar eftersom jag har varit i Kroatien. Kommer bli en uteritt, och ska bara njuta av tiden med Sóley. Kommer inte hinna åka ut så mycket till stallet nu under juni då jag jobbar nästan hela tiden. Jag tycker det är kul att rida ut men ibland känns det bara som att jag flängrider när jag rider ut. Har därför börjat med en liten "mall" över ridpasset som jag försöker hålla varje gång jag rider ut. Jag delar med mig mitt upplägg här nedan: 

- jag skritta fram på lösa tyglar i ett friskt tempo. ca fem minuter.
- börjar samla henne och gör skänkelvikningar över vägen. kollar så att start och stopp funkar och att hon är mjuk och rund i formen.
- kort tölt. Mycket övergångar till och från skritt och självklart ska formen vara kvar även där. 
- ökar på tempot i tölt när jag känner att hon är bra i den korta. Rider lite längre sträckor.
- skritt på lösa tyglar för att hon ska få frusta och pusta av sig lite
- galopp, jag börjar med en kort och samlad galopp för att sedan öka och rida så fort jag kan. Sen avslutar vi med kort galopp igen. Kul och nyttigt med tempoväxlingar, även i en högre gångart. 
- trav. lungt tempo där hon söker sig fram och ned. Vill att hon ska vara supermjuk. Jag rider lätt då jag kan reglera tempot med lättridningen. (och för att jag travar av henne...)
- skritt. skrittar av henne ganska länge faktist. Sista biten innan jag kommer hem sitter jag av och går vid sidan av. Då spänner jag även upp sadelgjorden. 

Hur ofta rider ni ut med era hästar och hur lägger ni upp ridpasset då?

En bild på mig och Sóley sen i vintras, sjukt att jag använder samma jacka nu... mitt i juni.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!