www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Reflex borde vara samma självklarhet som hjälm eller kondom

Just nu är jag en smått irriterad Emma här framför datorn. Det börjar bli mörkt ute nu på kvällarna, som det blir varje vinter. Men försår fortfarande inte varför det är en så liten skara människor som använder reflexer. Det är en väldigt billig livförsäkring. Du syns dåligt även fast du bor inne i en stad, och en liten dinglande reflex är det minsta man kan begära. 
 
Jag som ryttare klär på både mig och hästen reflexer. Gärna en reflexväst, reflexsbrösta samt benreflexer. Finns oändligt med reflexer i olika utseenden, så man kan varken skylla på att dom är fula eller sitter dåligt. Då har bara du hittat en dålig reflex. Finns ju tillochmed reflexer i olika färger så vill du inte ha en orange reflex slipper du.
 
"Men jag rider en ljus häst" 
Jasså. Är den självlysande med eller? Sluta tro att ni är sådana ljushuvun. Bara för att hästen är ljus betyder det inte att den syns i mörkret... 
 
Olika förskräckliga bortförklaringar har man ju faktist hört många gånger. Men att använda reflex borde vara lika stor självklarhet som att använda hjälm eller kondom. Det är ju där för att skydda oss! Ett billigt skydd med. En reflex kostar inte mycket, det gör inte en kondom heller men den skyddar oss mot en massa saker. En hjälm kostar lite mer men rider du är det nästan den enda utrustningen du behöver som ryttare. 

Jag hoppas reflexen blir en självklarhet snart, samma självklarhet som ridhjälm har blivit. Reflexerna är ju självklart till för din egna skull, och för ditt liv. Men det kan även göra så att människor slipper köra på er och få men för livet. För jag skulle då aldrig bli densamma om jag råkar köra på någon utan reflex. 
 
Brukar ni använda reflexer när ni är ute och rider eller är ute och går inne i stan? 
 
Dessa reflexvästar finns att köpa hos Djurdesign.se
 
Kommentarer
Postat av: Julia

Jag och Haustnott ska ha västen där det står "isländsk turbo"!!

Svar: haha ja den e kul:)
Islycka

2014-10-31 @ 07:57:25
URL: http://livetsomnhryttare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!