www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Irriterad

Just nu sitter jag här vid datorn och är lite smått irriterad. Jag är irriterad på de människor som rider med bettlöst. Självklart inte för att de rider bettlöst utan därför att dom så gärna vill övertala folk att sluta rida med bett. Jag accepterar att ni rider bettlöst, det är ju toppen att du och hästen trivs så bra med det, men ni måste även börja acceptera att jag rider med ett bett. Jag rider med ett vanligt tredelat bett, inte med islands-stång eller annat bett med skänklar. 


Ni skriver så ofta att hästar får massor av sår i munnen och mungiporna om man använder bett, men då är frågan till er. Hur hårt rider ni egentligen om era hästar får sår i mungiporna?! Jag har under hela min tid som ryttare ridit med tränsbett och ingen häst har fått sår där.

Skulle bara vilja be er att en gång för alla sluta med denna, ”nu ska vi övertala andra till att rida bettlöst”. Vi accepterar er men då får faktiskt ni acceptera oss och våra val.

 


(med denna text menar jag inte att alla som rider bettlöst försöker över tala andra till att göra det, vill bara att alla ska acceptera alla oavsett om man har bett eller inte) 

Kommentarer
Postat av: M

Rider själv bettlöst och stävar efter att rida utan bett på alla hästar jag sköter och rider, men respekterar självklart ryttare som väljer att ta bett. Dock syns oftast inte skadorna från bettet då dem skapas på insidan, ska du ge hästen synliga skador från ett bett måste man som du nämnde rida jäkligt brutalt.

Inget påhopp! Bara en liten sak som folk oftast missar när folk pratar om att det blir sår från bett :)

2014-08-30 @ 18:42:26
Postat av: Johanna

Bra inlägg! Tyckte det va okej att dem skrev om bettlöst en stund men nu har jag tröttnat på det. Så jobbigt med alla som skriver sånna inlägg på sina bloggar flera gånger om dagen. Dem skriver bara om BETT men sadel och sånna saker då det kan ge lika mycket sår och skav som ett bett. Så skönt att det inte bara är jag som irriterar mig på bett-debatten.

Svar: japp. dom vill att det ska vara så naturligt som möjligt för hästen. men det mest onaturliga är ju nästan att de rider på dem... tycker det har gått för långt med denna diskussion
Islycka

2014-08-30 @ 19:13:03
URL: http://ryttaarna.blogg.se
Postat av: Elin

Förstår inte folk som tycker så som du gör heller. Jag tycker det är fantastiskt att folk försöker förändra hästvärlden toll det bättre för hästarna. För ja, bett gör ONT på hästen. Varför skulle du annars behöva det för att kontrollera den? Lyssnar den inte på ett milt bettlöst behöver man ta i hårdare för att få den att stanna, man utnyttjar alltså en väldigt svag punkt hos hästen - de känsliga lanerna. Lanerna är uppbyggda av ett tunt och vasst ben med ett relativt tunt lager hud ovanpå. Där placerar vi bettet. De som påstår att detta inte gör ont på hästen lever i förnekelse. Däremot så är det inte fel att rida med bett. Det är lagligt och de allra flesta gör det, även jag. Men använder man bett så tycker jag man ska bara väldigt insatt i vad man faktiskt utsätter hästen för. Jag tycker som sagt inte det är direkt fel att använda bett, men jag skulle aldrig klanka ner på dem som sprider kunskap och försöker få folk att ändra på saker som faktiskt skadar våra djur.

2014-08-30 @ 23:05:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mountain View

Mitt namn är Emma och jag bor i Örebro. Just nu går jag sista terminen på systemvetenskapliga programmet vid Mittuniversitetet. På min fritid pysslar jag med hästar, och min stora dröm är att till hösten kunna köpa min första egna islandshäst. På denna blogg får ni följa mig genom hästarna och se vad jag hittar på.

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!